Lite tips och råd

Jag fixk ett mail idag som jag tänkte jag kunde dela med mig av. Ni kan ju välja att inte läsa eöler att strunta i mina tips men jag vill ödmjukt säga att jag har bra tips att ge;)

Hej!

Vi är en familj som står i begrepp att beställa ett smart 168 från Myresjöhus.

Har sträckläst din blogg, stort tack för all inspiration =)
Du har mkt god smak, mycket lik vår.

Har du tid och lust så får du gärna svara på några frågor som skulle kunna hjälpa oss.

Det står i vår offert att Myresjöhus avråder från att måla fasaden i svart.
Vi tycker det är snyggast dock och vill helst det.
Ser att din fasad börjat släppa lite i färgen.
Vi undrar, hur stort problem tycker du det är?
Och om du skulle bygga ett likadant hus, väljer du svart igen?

Ser att du valt bort mkt och köpt egna saker.
Så vill vi också göra! Men det verkar lite kinkigt...
Tex golvet som du valt bort och köpt eget.
Snickarns har ändå monterat det åt dig utan extra kostnad eller?
Och hur blir det med garantin om ngt händer?

Kontaktperson på bygghemma.se verkar ju klockrent, bra tips!
Hur mkt brukar han generellt få ner priserna?
Rabatterar han även sånt som är på kampanj med kraftig rabatt redan?

 

 

Kul att ni läser min blogg och jag blir bara glad av att få hjälpa till! Jag började ju med denna blogg för att jag själv saknade något liknande. Man lär sig oändligt mycket av att bygga hus..lite småmisstag jag vill rätta till..

-brunn i garaget
-någon värmekälla i garaget, trots helisolerat är det bara någon grad när det är som kallast. Borde gå att utnyttja någon restvärme från huset för att få upp till 6-8 grader i alla fall..
-svarta fönster och garagedörr
-planera grovplaneringen direkt
-Kolla ännu noggrannare på besiktningar.  Nu var ju jag själv så det är lite mycket då..men vissa små skönhetsfel som inte är ok
-golvvärme i även övre badrummet och om inte allt för stor kostnad i hela huset. Slipper fula element..
- vara noga med att instruera hur viktigt det är att golvet måste liva mellan de olika rummen
-jag vill ha ett lite större allrum
-kanske mer än ett vattenutkast

-tänk på att få så mycket möbler bar vägg yta som möjligt. Sätt installationer så nära ett avslut som ett hörn eller dörr som möjligt. Jag är väldigt nöjd med alla mina sådana placeringar...

..ja lite smått så..

Färgen har inte släppt utan trät har krympt.  Detta händer på alla hus vad jag vet men när man målar i en mörk nyans syns det självklart mer. Ska målas i under sommaren. 
Jag känner inga farhågor för att ha målat svart. För mig finns det inget annat alternativ och färgerna är ju riktigt bra idag. Däremot har jag fått avskriva färggarantin för mina ytterdörrar.
Bygger jag ytterliggare ett hus blir det utan tvekan svart igen:)

Vid nästa bygge skulle jag inte välja bort så mycket. Har tagit enormt mycket energi att få allt att klaffa. Jag skulle inte köpa in eget kök igen. Däremot hade jag aldrig lagt in ett golv som jag inte är helt nöjd med så det hade varit ett krav att jag antingen får införskaffa själv eller få tag i ett jag gillar. Jag skulle aldrig välja trägolv men det är ju en högst personlig åsikt.
Trappan är enormt viktig för mig så den skulle jag personligen kämpa för att få som jag vill ha den. 
Jag hade inte valt att leverera kök själv igen som sagt..däremot tvättstuga. Jag fick en hel tvättstuga för bara drygt 10000 mer jämfört med typ ett skåp och en rund ho från hth.
Jag vet att vissa säljare säger blankt nej till att välja bort så mycket som jag har gjort och jag förstår dom. Jag har en vän som också bygger ett smart hus och dom fick i princip inte välja bort något alls. 
Garantin blev ju ett litet bekymmer redan innan  jag flyttat in då bänkskivan i tvättstugan var repig men jag menade på att det var solklart att det skett efter att den var monterad och jag tryckte på att dom nu godkänt att jag skulle leverera mycket själv (de tog det som motargument) och få får stå sitt kast. Jag har inte ändrat något från slutbeställningen gällande grejer jag levererar själv.

Snickarna har monterat allt. Köket räknade de ut innan en kostnad för och det drogs av en summa på ca 68000 för grundutförandet på köket, tvättstuga samt montering.

Jag har betalat runt 13000 tror jag för montering av kök och tvättstuga. Golvet har inte kostat mig något extra men om man köper in golv ska man veta att man får fixa ALLT själv! Lister, anslutningar, skyddspapp  (detta hade de inte meddelat mig så jag sa att det får de faktiskt fixa själva då. Jag hade tydligt ställt frågan är det något annat mer än bla bla och bla bla jag ska fixa..)

Jag har fortfarande inte fått räkningen på montering av trappräcket så det vet jag inte vad det kostar men jag vet att det inte tog lång tid att montera..jag har lagt in Max 10000 för montering av trappräcket samt duschdörrarna som inte heller hade kommit med från början (en miss från säljaren vill jag påstå men jag förstår hur rörigt allt har varit)

Jag vet inte om jag rekomenderar bygghemma. Visserligen har Marcus rakt igenom varit trevlig men det har ju strulat något enormt med leveranserna för att inte tala om de få returnerna. Det tog 3 månader att få tillbaka mina pengar och en hel del riktigt bitska mail för att komma någon vart.

Jag har dock sparat en hel del på vissa saker. Runt 100 kr/ kvm på golv, 1500 på badkar, några tusen på badrumsmöbler mm. En del saker blir mer rabatt på och vissa mindre. Sen tryckte jag på ganska hårt också och prutade ganska fräckt dock med glimten i ögat:)

Jag fick rabatt på även rabatterade priser. De är ju lite fula där och en hel del saker som står att de är på kampanj är i te det. Mitt badkar har tex varit på kampanj sen jag såg det. 7495 kr kostar det nu och det står att det är typ 32% rabatt...Jag köpte det för 6000..

Bara fråga om det är nåt mer:)

Allmänt | | Kommentera |
Upp