Det var visst inte "bara" att sätta upp det..

 
Vi vet ju sällan vad vi håller på med men vi är bra på att hitta lösningar..det var ett himla meck att få upp seglet..en stolpe fick flyttas och en annan modifieras
Ena stolpen hamnade i landet och fick kortas ner med en meter
Den andra fick vi bygga på lite..måste dock byta krok för den här håller inte
Himla mysigt här i soffan nu
Vet inte hur, men jag vill verkligen få till en rabatt vid planket.saknas grönska där.

Machuriska valnötsträdet börjar äntligen likna ett träd. Nu är det i ögonhöjd på mig och jag tror det kan växa någon halvmeter till innan säsongen är över 
Här behövs det grönska men jag har inte listat ut hur än..vi är ju aldrig här, detta syns bara från gatan..gillar inte att ha döda ytor på tomten. Tur att vi kom på att studsmattan kunde vara här så dess 50 kvm kom till användning..senare, när den inte längre är intressant vill jag bygga en torkställning här. Då får ytan ett syfte också..
älskar öppningen i planket. Hade vi inte haft den hade det känts lite väl tungt..lite kul också att det blev exakt 3,6 m från hörnet så vi behövde inte kapa en endaste plank på utsida där. Ren slump!
Min otåliga sIda vill ju verkligen ordna med en ny grill med tillhörande avlastningsbord och så. Jag är verkligen sugen på Ikea KLASEN
Vi har till och med anpassat måtten på planket för det men J är orolig för kvalitén. Har ni någon erfarenhet? 
Jag tycker den är skitsnygg och jag gillar att det är rostfritt ihop med svart. 
Skulle vara jättekul att bygga och gjuta en skiva men det blir kanske lite väl mycket betong då..
 
Om vi låter tillverka en soffa så tänker jag att vi gjuter en skiva till det bordet..
Trädgård, Uteplats | | Kommentera |

Semesterprojekt

det sista stora bygget för i år är klart! Nästa år fixar vi rabatt nedanför planket, utekök samt antagligen en soffa inne i hörnet plus massa annat så klart!
Utesoffan har använts flitigt sedan seglet kom upp! Dock är det nedtaget just för stunden men åker upp imorgon igen för nu är ena hörnstolpen flyttad och nya krokar inhandlade. Vilken skillnad det blev med ett tak! Speciellt med tanke på planket bakom, det känns verkligen som ett rum nu!
 
Nästa år blir det mer fokus på växter! Jag älskar rabatten men vill ha mer. Vill verkligen ha en lummig trädgård!
Allmänt | | En kommentar |

En sådan dag

 Gårdagen blev en slappardag pga regnet men det gjorde inte så mycket då vi fick gäster vid fyra. Men idag brann flitens eld eller vad man säger..
 Skorna var redan på plats sedan tidigare i veckan.
En innervägg på plats
Lote knöligt med armeringsjärnen men det löste sig ganska fint ändå
Att få upp överliggaren var riktigt tufft och vi fick ta i så det snurrade i skallen. Vi trodde nästan inte det skulle gå..men det GICK. Så glada!
Det blir så coolt! Jag funderar på att låta murgröna växa här..vi får se..
inte lika vackert på baksidan men det ska täckas med likadan panel som är på huset
I hörnet har vi inte låtit 95x95 pelaren gå ända upp. Det är för att vi ska kunna få dit en pergolapelare senare om vi vill. Jag har en idé om att bara ha ramen till en pergola här ovan och eventuellt en segelduk.
Lite att måla färdigt från förra året
Känslan av att stänga in hörnet är obeskrivlig! Så trivsamt och mysigt! Tyvärr måste det ju täckas innan det är klart då virket är obehandlat. Här blir det kanske en soffa senare..
 Blir så bra! I hörnet närmast ska det bli ett utekök..en dag..vi ska inte bygga oss trötta under hela semestern! Nu är det barnvecka och då får bygget vänta!
Trädgård | | En kommentar |
Upp