Vallastaden

Vi besökte Vallastaden idag. Jag var förbi en sväng i veckan bara för för att kolla på ett specifikt hus då det stängde i fredags men idag var dagen då jag och J skulle gå. 
Vi började med ett hus som gav mig fullkomlig gåshud och gjorde mig svag i benen!
I mina ögon var detta hus otroligt vackert!
Jag blev så till mig att jag inte kunde koncentrera mig. Knäppte bilder medan jag kollade på annat. Gick runt som ett litet fån. Vissa saker förstod vi inte med planlösningar och så men betongen, det råa, det öppna, fönstren. Wow!
Magiskt material. Vi har så mycket inspiration till vårat hus nu! En fristående vägg i betong med platsgjuten bänk framför samt en murad kamin. Ja ja ja!!! En dag!
Lampan! Jag har ju sett den förr men nu vet jag att det är den jag vill ha! Jag fick ju hem en grå eos stl L i veckan, men nej..nej nej..OM vi skulle ha en sådan skulle vi behöva den största och jag tycker inte prisskillnaderna mellan storlekarna är rimliga. Lägger hellre dom pengarna på någon annan lampa.
 
Sen var det mycket vi tyckte var direkt fult och tråkigt. ganska mycket var en besvikelse faktiskt, mycket av en odefinierbar beige-grå nyans. Mycket som märktes att det hade hafsats ihop i sista minuten, många hem utan hall vilket jag inte alls gillade. Mycket enhetliga våttumsval där både golv och vägg var i samma, och i våra ögon, fula kakel med matchande fog.
 
Vi var inne i ett hus som hade täck-kåpor precis överallt!  Fattar inte! Dessutom var det många vackra golv men fula lister och trösklar! Vi borde börja tillverka sånt, det råder en uppenbar brist på trösklar i matchande material till golven och det borde vara förbjudet att måla furu så det ska se ut som ek!
 
Hur som så hade vi en jättehärlig dag. Jag tar med mig loft, betong, djupa fönstersmygar och lampan från denna dag! Jag är helnöjd!
Jag sparar även dessa tre bilder som inspiration. Vad exakt det är jag gillar med dom håller jag lite hemligt så länge..
Avslutar en bild på detta väldigt annorlunda golv i ett annars hemskt hus, golvet uppskattade jag dock otroligt!
Allmänt | |
Upp