Trist hörn

Jag älskar min lilla valnöt i hörnet som förhoppningsvis skjuter iväg ordentligt i år men annars är hörnet så trist!!!!
Bra mycket mer intressant att titta till vänster..
 
jag har ju haft en idè om ett trädäck med pergola och spaljè där men det kommer dröja. Nu har grannen satt spaljè mot muren och det blir ju jättefint! Jag vill ha nåt svart i hörnet och kanske täcka den fula skarven mellan murarna så jag funderar också på en liknande spaljè. Men kanske bara sätta typ en klätterväxt, inte fylla spaljèn utan låta den vara huvudobjektet och växten vara sidekicken liksom..
 
Jag tror jag får jobba på lite övertalning bara...🤓😝
Trädgård | | Kommentera |

Dagen blev faktiskt bra!

Varken jag eller honey är nåt bra på att vara sjuka så det blev lite fix ändå. Jag cyklade till Blomstertorget med massa blad och de sa att de inte såg någon ohyra!! Hallelulja!!!! Det kan vara jag som sabbat massa blad genom att spruta såpvatten på dom på morgonen. Jag gjorde det typ i panik...
 
klotrubinierna däremot kan ha tagit ordentligt med stryk under vintern. På framsidan är de igång men det finns en risk att dom inte klarar sig. Stora klotrubinian i odlingsparken lever, men det är på håret. Jag har sågat bort massa grenar så det är typ inget kvar men jag vet att OM det överlever så kommer den sätta fart snart. Håll tummarna!
Inte så katig...
Tulpanträdet spricker ut inom några dagar
Fikon som tog stryk av att komma ut efter vintervila. Kommer dock nytt. Det andra är tyvärr stendött
Kejsarträdet är nig kört. Fick dock ersättning för det igår faktiskt, dom var riktigt schyssta för egentligen ersätter de inget i kruka
Sen skyfflade jag om massa jord så jag kunde få ner smultronen och flytta rabarbern. Rabarbern blev skitsur och säckade ihop totalt!
Jordgubbslandet🍓
Sen gjorde vi massa små härliga projekt. Målade klart staketet. Fyllde på med barkmull i rabatten, vaxade dörrar, fixade med Bumblebee (robotgräsklipparen) tvättade alla utemöbler plus lite fönster, lagade soffan och bordet efter vintern, krattade lite grus, grillade lite, lallade runt🙃 Sen kan jag säga att vi somnade ganska fort och ganska tidigt och idag dov jag ända till 6.32!!!!🤗
Allmänt, Trädgård | | Kommentera |

Ohyra och insomnia

jaha..3.38 tjing! Vaken..igår vaknade jag lite innan fem, dagen innan det lite efter fyra. Kände mig som en zombie på jobbet igår. Jag fattar inte varför jag inte kan sova!?
 
Till fler trista saker. Typ alla mina växter utomhus har drabbats av ohyra, jag misstänker bland annat spinn även om det är ovanligt utomhus.
 
Jag var på Blomstertorget och köpte medel igår. Jag har sprayat med såpavatten i flera dagar plus att jag sprutat med startk vattenstråle men det blir ingen skillnad. Jag ska cykla ner till Blomstertorget idag igen men den här gången tar jag med mig några blad. Ska ringa plantagen också för blåbären, hallonen och piprankan har något skit och det märkte jag direkt så det kommer ju därifrån.
 
Pipranka:
 
 
Blåbär:
 
 
Persikoträdet:
 
 
Lönnen:
 
Jo och badrummet är skit! Vi lyckades inte få rätt storlek på trösklar trots tydliga måttangivelser och jag misstänker att fogen i duschen är för ljus
Efter en jävla dusch!
 
Jo och så är jag förkyld och honey har feber. Bitter?...just nu; JA!
Allmänt | | Kommentera |
Upp