Idag sa jag farväl

Till mitt barndomshem. Här har jag bott sedan jag föddes..så verkligen på riktigt mitt barndomshem..
Baksidan är ganska bra..skogen heter Måndalen och jag kan skogen utan och innan..här har jag spenderat otaliga timmar..dels så har jag lekt här som barn. Haft härliga skogspromenader med min hund Funny, jag minns att morfar gillade att ta ut oss i skogen..Lite överväldigande att veta att man aldrig kan komma hem hit någonsin igen..
Men! Vässingmåla finns kvar! Och det är bättre än någonsin! Idag har vi börjat flytta in saker hit även om det inte är klart. Två hästkärror körde vi..tanken är att mamma och pappa flyttar hit om en vecka i väntan på att deras våning i Linköping blir klar.
Härligt att allt är så vitt!
 
Köket blir kanon!känner ni igen handtagen😉 
Lite svårt att öppna lådorna hos oss nu men nya är på väg..
Lilla toan som skulle vara min guldstjärna blev tyvärr inte som vi tänkt.  Dels så har plattläggaren lagt mönstret fel..jag kan ju tycka saker om det som jag inte skriver ut men.. 😡
Sen kom vi på att vi kunde flytta väggen EFTER att rören var dragna. Det som var bra med att flytta väggen var att vi skulle få plats med kommoden jag ville ha men nu får vi inte det för vi tänkte inte på att det blir för tokigt mot toaletten..så nu måste vi skaffa en annan kommod..typ IDAG! Jag ska googla medan J gottar sig med nya avsnitt av Narcos:)
Mina gamla tv-bänkarna får bo här istället. Vi hämtade också hem min gamla soffa så får den vara här. Blir kanon.
Öppna spisen är återigen vit
Badrummet är snart klart
 
Pappa hade möblerna sedan innan så det fick bli som det blev men blev helt ok
 
 Skänken ska målas mörkgrå
Matsalsmöblerna ska också målas..
 
Vi har jobbat lite idag..ikväll blir det pizza!
Allmänt | |
#1 - - Nya huset:

Att säga farväl till ett föräldrahem är en speciell känsla. Man lämnar liksom en epok bakom sig. Men som du säger har ni kvar ert fritidshus som dessutom ser ut att genomgå en grundlig renovering. Vore roligt att veta lite mer om det som typ storlek, ålder samt få se något exteriört foto.

Svar: Åh visst är det..men förändring är bra:) även om det är jobbigt. Mamma och pappa kan inte sköta en lägenhet på Cypern, ett hus (som behöver renovering) samt Vässingmåla. Dom gör helt rätt som köper en våning i stan och släpper huset...Vässingmåla är byggt på typ 70-taöet tror jag..dryga 100 kom tror jag..3 sovrum i huset..bild på själva huset bör finnas på bloggen..Inte så mycket att se nu..det ska renoveras på utsidan också och målas vitt. Alla fönster är bytta och en del panel måste bytas också..
Maria Johansson

#2 - - Lina:

Vi ska göra om vårt halvstora badrum med dusch. Detta var ju ett fint klinker (trots felläggningen ;-) ) Bricmate?
I ditt egna hus, visst hade du marmor klinker i något av badrummen? Också Bricmate? Hur har de hållit?
Har sån beslutsångest om jag vill ha riktig marmor eller fejk, p.g.a att många säger att den är så mjuk och stötkänslig....

:-)
Gärna fler bilder på dina badrum

Svar: Hej ja det stämmer att det är bricmate. Även i vårat hus. Vi har även i köket. Det krävs lite engagemang för att hålla marmorn snygg. Det ska man veta. Vi använder ganska sällan duschen där vi har marmorn.. jag hade inte velat ha det i huvudbadrummet så att säga. I köket syns det vid spisen efter fett och rengöringsmedel men jag har inte brytt om mig den marmorn så otroligt mycket då jag ändå vill byta den. Men jag har behandlat all marmor..äkta marmor är något särskilt men som sagt man ska veta vad det innebär..jag lägger ut lite bilder från lilla badrummet
Maria Johansson

Upp